VV02 Omslag 600
Februari 2019

Twee top-beurzen onder één dak

VV02 08 iStock-1124981104

De Expo Haarlemmermeer biedt van 19 tot en met 21 maart onderdak aan twee belangrijke vakbeurzen: Solar Solutions en Duurzaam Verwarmd. Met marktrapporten, workshops, expertsessies en talloze lezingen, bieden deze twee beurzen alle informatie over de laatste trends en ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie.

Nieuwe technieken, nieuwe producten, nieuwe markten, nieuwe aanbieders; de ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie gaan razendsnel. Solar Solutions en Duurzaam Verwarmd bieden de bezoeker een actueel overzicht van de stand van zaken. Met meer dan tweehonderd standhouders en ruim tachtig sprekers uit ruim vijfentwintig landen geven de beurzen samen een kraakhelder beeld van waar de markt staat en waar het naar toe gaat.
Gaat het bij Solar Solutions om zaken als zonnepanelen, opslagsystemen, omvormers, montagesystemen en gerelateerde producten als monitoring, ev-oplaadpunten en smart home automation, bij Duurzaam Verwarmd staan vooral zaken warmtepompen, wko- en wtw-systemen, zonnecollectoren, warmtenetten, geothermie en isolatie centraal. Daarmee bestrijken de beide beurzen samen veruit de meeste aspecten van de energietransitie die voor ons ligt. Een bezoek aan beide beurzen is een uitstekende manier voor wie zich efficiënt wil oriënteren op de snelle veranderingen, zowel qua technologie, als om concrete producten en oplossingen.

Markt

De bouw- en installatiesector draait inmiddels op volle toeren. En zowel bij nieuwbouw als renovatie speelt duurzaamheid een grote rol. Zeker nu het kabinet heeft besloten om de gaskraan geleidelijk, maar gestaag dicht te draaien, wordt steeds meer duidelijk dat een gasloze toekomst alleen mogelijk is met een juiste combinatie van duurzame stroom en duurzame warmte.
Een goede en professionele integratie tussen de verschillende kolommen en technieken valt niet mee: installatie en bouw, warmte en elektra, zonnepanelen en warmtepompen. Toch weten steeds meer projectontwikkelaars, groothandels, installatieadviseurs en architecten slimme combinaties te maken en uiterst duurzame projecten te realiseren.

Workshops

Tijdens Solar Solutions en Duurzaam Verwarmd worden tal van workshops, expertsessies en seminars gehouden over allerlei relevante ontwikkelingen; van technische innovaties tot en met praktische toepassingen en markttrends. Want of het nu gaat om de nieuwste pv-technologie, opslagsystemen, monitoring of de laatste warmtepomp-innovaties, geothermie of zonne-warmtesystemen, wie in de energietransitie-markt wil excelleren zal op de hoogte moeten zijn van laatste trends en ontwikkelingen.

Solar Solutions 2019
Duurzaam verwarmd 2019

   
Datum: 19 - 21 maart 2019
Locatie: Expo Haarlemmermeer,
Stelling 1, 2141 SB Vijfhuizen
Openingstijden: 10.00 – 18.00 uur (alle dagen)
   

Informatie en aanmelding
www.solarsolutions.nl of
www.duurzaamverwarmd.nl

Lezers van VV+ kunnen zich gratis aanmelden
met de code: 19VVPLUS

Tekst: Redactie
Fotografie: Industrie