VV02 Omslag 600
17 december 2018

Innovatief solar-design Solarix gelanceerd op Kuijpers-gevel

Naamloos-1

Donderdag 13 december is de innovatieve, energie-opwekkende, designgevel van Studio Solarix op het kantoor van Kuijpers te Helmond gelanceerd. Het design laat zien hoe zonne-energie, design en interactiviteit naadloos in elkaar overvloeien.

Voor de realisatie werd intensief samengewerkt tussen Studio Solarix, Kuijpers, Kameleon Solar (zonnecellen) en Sorba (productie en montage). Het project is mede tot stand gekomen dankzij SPARK Campus en de steun van de gemeente Helmond.

‘Solar Design’

Het geïntegreerde concept van de startup werd in Helmond voor het eerst toegepast op deze schaal. Een nieuw project, op de gevel van de nieuwe gezonde werkomgeving van Pharos in Hoofddorp, volgt komend voorjaar. Studio Solarix is ontstaan vanuit kunstenaar Reinier Bosch en architect Marloes van Heteren, die samen het principe ‘solar design’ groot willen maken.

Winnaar Solar Challenge

Aukje Kuypers, algemeen directeur van Kuijpers en Zakenvrouw van het Jaar 2018, zag direct het potentieel van het concept toen zij kennismaakte met Studio Solarix. Daaropvolgend creëerde zij, namens Kuijpers, de mogelijkheid de gevel hiermee te voorzien. De design-zonnetegel maakt het mogelijk energie op te wekken en tegelijkertijd meer identiteit en uitstraling aan een gebouw te geven.

Met dit idee won Studio Solarix in 2016 al de solar challenge van de Dutch Design Week en combineren zij innovatie, uitstraling en een praktische insteek voor grote uitdagingen zoals energietransitie, precies dat wat Dutch Design zo bijzonder maakt.