VV05 cover 600
8 januari 2024

27 maart: Bewust Veilig-dag 2024

Laat zien dat je Veilig en Gezond werkt

veilig werken

De Bewust Veilig-dag is een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Op deze dag besteden honderden bedrijven in de bouw, techniek en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken.

In 2024 vindt de ‘Bewust Veilig-dag’ plaats op 27 maart 2024. Deze editie is het motto van de dag: 'Veiligheid versterkt als je samenwerkt'. Samenwerking is tenslotte essentieel om de werkplaats veilig te houden. Doe daarom ook mee en sta op 27 maart samen met de hele keten stil bij het belang van veiligheid op het werk.

Toolboxen

Tijdens de dag deelt de organisatie zes onlinepresentaties die door de deelnemende bedrijven kunnen worden getoond aan het eigen personeel. In deze presentaties delen experts handige tips over verschillende veiligheidsonderwerpen. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Werken langs de weg
  • Veilige inzet van e-materieel
  • Werken op hoogte
  • Gevaarlijke stoffen die vrijkomen bij bewerkingen
  • Veiligheidsgedrag: risico’s herkennen en bespreken
  • Fysieke belasting op de bouwplaats en op kantoor

Aanmelden

Eind december 2023 stond de teller van deelnemende bedrijven al op 450. De organisatie hoopt het recordaantal van 695 deelnemers van 2023 te overtreffen in 2024. Kijk voor meer informatie op www.bewustveilig.com of meld je direct aan via www.bewustveilig.com/aanmelden/