VV0424 cover 600
30 oktober 2023

8 november: Het Grote Techniek Debat

Kandidaten Tweede Kamer debatteren over techniek

Techniek Nederland organiseert het Grote Techniek Debat-600x400

In de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen gaan Mona Keijzer (BBB), Eddy van Hijum (NSC), Silvio Erkens (VVD), Derk Boswijk (CDA) en Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA) op 8 november met elkaar én met de technieksector in debat over de energietransitie, het tekort aan technische vakmensen en de invoering van zero-emissiezones.

Voorzitter Doekle Terpstra van Techniek Nederland vindt het belangrijk dat de partijen zich tijdens de campagne uitspreken over onderwerpen als de energietransitie en de instroom van technische vakmensen. ‘De besluiten die een nieuw kabinet gaat nemen, zijn van groot belang voor de technieksector. Hoe versnellen we de energietransitie? Op welke manier maken we onze economie duurzaam en circulair? Wat doen we aan het tekort aan technische vakmensen? Wat betekent de invoering van zero-emissiezones voor installateurs en retailers?

Het debat bijwonen?

Het Grote Techniek Debat staat onder leiding van Roderik van Grieken en begint om 16.00 uur in de opleidingslocatie TechnoHUB in Woerden en duurt tot 17.30 uur. Ondernemers en medewerkers in de techniek en de industrie, stakeholders, studenten en andere belangstellenden kunnen het Grote Techniek Debat gratis bijwonen. Aanmeldingen worden op volgorde van binnenkomst behandeld.

Over de deelnemers

 • Mona Keijzer (BBB)
  Nummer 2 op de lijst. Tot twee jaar geleden was zij staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat.
 • Eddy van Hijum (NSC)
  Schreef mee aan het verkiezingsprogramma van de partij van lijsttrekker Pieter Omtzigt en was als gedeputeerde in de provincie Overijssel jarenlang actief met het aanjagen van de energietransitie.
 • Silvio Erkens (VVD)
  Lid van de Tweede Kamer en hebben daar onder meer Economische Zaken en Klimaat in hun portefeuille.
 • Derk Boswijk (CDA)
  Lid van de Tweede Kamer en hebben daar onder meer Economische Zaken en Klimaat in hun portefeuille.
 • Suzanne Kröger (GroenLinks-PvdA)
  Lid van de Tweede Kamer en hebben daar onder meer Economische Zaken en Klimaat in hun portefeuille.