VV0424 cover 600
15 mei 2024

Datagedreven Duurzaam Beheer en Onderhoud

Word specialist in duurzaam beheer en onderhoud door datagedreven te werken

opleiding-web

Duurzaam beheer en onderhoud van gebouwen op basis van data wordt steeds belangrijker. Om professionals te voorzien van de benodigde kennis en vaardigheden in deze snel veranderende omgeving, ontwikkelde TVVL de post-HBO-opleiding Datagedreven Duurzaam Beheer en Onderhoud.

Data transformeren de wereld in hoog tempo. Voor duurzaam beheer en onderhoud biedt dit ongekende mogelijkheden. Met de post hbo-opleiding “Datagedreven Duurzaam Beheer en Onderhoud“ krijgen deelnemers waardevolle inzichten in toenemende digitalisering en het voorspellende en prestatiegerichte karakter van beheer en onderhoud.

Data verzamelen, analyseren en interpreteren

Datagedreven werken zorgt voor effectiviteit, efficiency, kostenreductie en optimalisatie van bedrijfsprocessen. Deelnemers leren tijdens de opleiding welke technieken, algoritmen en tools benodigd zijn om data te verzamelen, analyseren, interpreteren en vertalen. De opleiding geeft handvatten om samen met opdrachtgevers en stakeholders een optimaal leefbaar, duurzaam en comfortabel gebouw te realiseren, dat voldoet aan de vooraf gestelde uitgangspunten die gedurende de levenscyclus van een gebouw kunnen veranderen. Je bent voorbereid op de toekomstige ontwikkelingen in datagedreven beheer en onderhoud. 

Voordelen op kleine en grote schaal

De post-HBO-opleiding is waardevol voor zowel grote als kleine technische dienstverleners. Preventief onderhoud bij gebouwbeheer is toepasbaar op zowel grote als kleine schaal en leidt tot financiële voordelen en optimale bedrijfsprocessen. Denk dan bijvoorbeeld aan het in kaart brengen van storingen aan cv-ketels of warmtepompen, zodat er sneller, slimmer en beter gereageerd kan worden.

Inschrijving geopend

Na het volgen van de opleiding ben je in staat proactief problemen op te lossen, wat leidt tot een betere kwalitatieve dienstverlening, klanttevredenheid en nieuwe kansen. De eerste cursusdag is op 25 september 2024 bij TVVL in Woerden. Meer informatie over de opleiding vind je op de cursuspagina van TVVL, waar je je ook kunt inschrijven.