VV0424 cover 600
4 mei 2023

Riwal steekt 10 miljoen in verduurzaming verhuurvloot

riwalweb2

Riwal, aanbieder van hoogwerkers en verreikers, gaat 10 miljoen euro investeren in haar Nederlandse verhuurvloot. De investeringen zijn bedoeld om de werkzaamheden in de bouw verder te elektrificeren en bij te dragen aan een verdere verduurzaming van het werken op hoogte.

Riwal ziet de vraag naar elektrische machines in 2023 flink toenemen. Dit geldt niet alleen voor kleine elektrische schaarhoogwerkers, maar ook voor ruwterreinscharen, zoals de nieuwe serie ERT-schaarhoogwerkers van JLG en de JLG EC600 telescoophoogwerker met 20 meter werkhoogte. De toenemende vraag komt door zowel nieuwe wet- en regelgeving als de duurzame ambities van haar klanten.

500 nieuwe machines

De investering die Riwal doet om aan de toenemende vraag te voldoen, omvat de aankoop van 500 nieuwe machines, waaronder 200 elektrische schaarhoogwerkers met een werkhoogte van 7,80 meter. Naast deze investering heeft Riwal ook nieuwe starre verreikers besteld met een capaciteit van 2,5 ton besteld, en diverse Manitou elektrische roterende verreikers met een werkhoogte van 26 meter en een capaciteit van 6 ton.

Duurzaamheidsstrategie

De investeringen passen binnen de duurzaamheidsstrategie van Riwal en de duurzaamheidsambities van haar klanten. Ze zullen bijdragen aan de verdere elektrificatie van de bouwsector en zorgen voor een groene keten.