VV07 Omslag 200
10 oktober 2019

Vaillant en AliusEnergy versterken banden op gebied PVT

vaillant-voltherra-klein

Al enkele jaren worden de PVT-systemen van AliusEnergy onder de merknaam Volthera aangeboden in combinatie met de warmtepompen van Vaillant. Tijdens de Beurs Energie kondigden beide fabrikanten aan de samenwerking te versterken door het aanbieden van een gezamenlijk PVT-totaaloplossing.

Binnen deze PVT-totaaloplossing levert Vaillant de eigen verwarmingsoplossingen, waaronder warmtepompen, cv-ketels en boilers. AliusEnergy, is als PV-groothandel verantwoordelijk voor de ontwikkeling en levering van fotovoltaïsche-thermische panelen.

Totaaloplossing

De Volthera totaaloplossing is een interessante oplossing voor de energietransitie. In plaats van de plaatsing van een buitenunit bij een lucht-waterwarmtepomp, wordt de thermische wisselaar nu geïntegreerd met het PV-paneel op het dak. De buitenunit en/of ventilator van een warmtepomp worden hiermee overbodig, wat voor veel woningen uitkomst biedt door een veelvoorkomend gebrek aan ruimte. Een ander groot voordeel is dat de leidingen naar de warmtepomp door het weghalen van de buitenunit niet door het hele huis lopen, maar via het dak gaan.

Dubbele functie voor dak

Het dak wordt nu dus niet meer alleen ingezet voor stroomopwekking, maar tevens om warmte op te wekken voor verwarming van de woning en tapwater. Daarmee bespaar je op zowel de stroom- als gasrekening. Installateur ontzorgd met plug & play-pakket

Aanvulling en versterking

Voo Leo Janssen van Vaillant voelt de samenwerking natuurlijk en vanzelfsprekend. ‘Onze twee bedrijven zijn goed op elkaar afgestemd. Beide hechten we veel waarde aan goede service, begeleiding en training voor installateurs. Het fotovoltaïsch-thermische systeem van AliusEnergy in combinatie met onze warmtepompsystemen is een combinatie die elkaar aanvult en versterkt’, aldus de manager Technisch Installatie Advies.