VV03 cover 600
26 februari 2024

Veilig werken begint met het spreken van dezelfde taal

Bewust Veilig-krant is beschikbaar in 5 talen!

Campagnebeeld liggend

Veel ongelukken op bouwplaatsen ontstaan doordat medewerkers van alle verschillende bouwpartners onvoldoende op de hoogte zijn van de veiligheidsvoorschriften. Vaak komt dat ook door taalproblemen. Om daar iets aan te doen geven de organisatoren van de Bewust Veilig-dag op 27 maart de Bewust Veilig-krant dit jaar uit in maar liefst 5 talen: Nederlands, Engels, Duits, Pools en Roemeens.

De Bewust Veilig-dag is een jaarlijks initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en Aannemersfederatie Nederland. Op deze dag besteden honderden bedrijven in de bouw, techniek en onderhoudssector extra aandacht aan veilig en gezond werken.

Veiligheid versterkt als je samenwerkt

In 2024 vindt de ‘Bewust Veilig-dag’ plaats op 27 maart. Deze editie is het motto van de dag: 'Veiligheid versterkt als je samenwerkt'. Samenwerking is tenslotte essentieel om de werkplaats veilig te houden. Doe daarom ook mee en sta op 27 maart samen met de hele keten stil bij het belang van veiligheid op het werk. Aanmelden kan via www.bewustveilig.com/aanmelden/

Promotieartikelen

De Bewust Veilig-dag op 27 maart is een initiatief van Bouwend Nederland, Techniek Nederland, OnderhoudNL en de Aannemersfederatie Nederland Bouw & Infra. Al 700 bedrijven doen inmiddels mee en besteden op die dag extra aandacht aan veilig en gezond werken. De gevaren op het werk én de mogelijke maatregelen staan centraal. 
Deelnemende bedrijven kunnen tevens promotieartikelen bestellen in de webshop, zoals posters, bouwhekdoeken en stressballen om medewerkers, opdrachtgevers en andere relaties te laten zien dat het bedrijf meedoet aan de Bewust Veilig-dag 2024. Bekijk het aanbod in de Bewust Veilig-webshop  https://bewustveilig.com/webshop/ waar je tot 15 maart artikelen kunt bestellen.

bewust veiligkrant

De krant in 5 talen

Meer informatie over veilig werken lees je in de Bewust Veilig-krant. In de krant komen dit jaar acht onderwerpen aan bod. Lezers krijgen praktische tips over bijvoorbeeld werken op hoogte of gevaarlijke stoffen. Maar ze lezen ook hoe je samen een zo veilig mogelijke werkomgeving creëert. Daarmee sluit de krant aan op het thema van dit jaar: veiligheid versterkt als je samenwerkt! 
Ga naar www.bewustveilig.com/krant/ om de Bewust Veilig-krant gratis te downloaden! Dit kan in maar liefst vijf verschillende talen. Naast de Nederlandse versie, is de krant namelijk ook beschikbaar in het Engels, Duits, Pools en Roemeens. Ook kies je zelf in welk formaat je de Bewust Veilig-krant wil downloaden en printen: A4 of A3. Daarnaast is er nog een A3-versie die je bij je eigen drukker kunt aanleveren, als je dat wil.

 

 

bewust veilig videoIn deze video vertelt Doekle Terpstra hoe belangrijk het is om als installatiebedrijf mee te doen aan de Bewust Veilig-dag op 27 maart